Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Женският национален отбор на България по бокс стартира в понеделник на базата на “Диана” подготовката си за 72-ото издание на международния турнир “Странджа” в София, информира GONG.

Старши треньорът Ангел Ангелов заведе на лагер пет от състезателките, които ще вземат участие в най-старата боксова надпревара в Европа от 22 до 27 февруари в столицата.

Целенасочена подготовка вече стартираха Габриела Димитрова (51 кг), Стойка Кръстева (51 кг), Светлана Каменова (57 кг), Аслъхан Мехмедова (60 кг) и Мелис Йонузова (69 кг). Станимира Петрова (57 кг) и Деница Елисеева (60 кг) пък ще продължат да тренират на Белмекен.

В София националките ще имат възможност да правят изключително сериозни спаринги.

До края на седмицата се очаква да пристигнат боксьорки от няколко континента, начело с националния тим на Бразилия. Те ще изкарат подготовка заедно с българките,, което ще даде възможност за сверяване на часовниците преди “Странджа”, а и като част от пътя към основната цел – олимпийските квалификации през пролетта.

“Много съм доволен от подготовката, която се очертава в следващите две седмици до “Странджа”. Ще направим много добри спаринги, имаме нужда от такива. Допреди няколко дни тук бяха французойките, които са много класни състезателки. Сега чакаме бразилките и още няколко отбора. Ще обърнем внимание на тактиката и издръжливостта в следващите две седмици. “Странджа” ще бъде първият ни сериозен турнир за годината и ще видим къде сме. След това ще правим подготовка на Белмекен за олимпийската квалификация. Момичетата са готови, здрави, тренират с голям хъс и желание”, коментира Ангел Ангелов.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *