Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Борисов хваща метлата, за да разчиства ГЕРБ. Големи промени в ръководството на партията се очакват днес. В 11 ч. започва Националното съвещание на партията, което ще се проведе онлайн, предава Стандарт.

На форума ще бъдат избрани нови заместник-председатели на партията и нови членове на Изпълнителната и Контролната комисии. Делегатите ще гласуват и промени в устава.

“В ГЕРБ предстоят големи кадрови промени”, обяви през уикенда Томислав Дончев. Очаква се той да стане заместник на Борисов на мястото на кмета на Бургас Димитър Николов.

След изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че ще обнови Изпълнителната комисия на партията, защото е недоволен от работата й и резултатите в някои от големите градове. Още тогава се разбра, че постовете си в ръководството на партията ще загубят Менда Стоянова, Красимир Велчев, Пламен Нунев. Нунев дори заяви, че си е подал оставката.

В София ГЕРБ загуби изборите в два от трите столични района, в Бургас е първа политическа сила, но е загубила повече от 10% спрямо резултата си от 2017 г. В Русе пък Слави Трифонов би ГЕРБ само със 111 гласа. Според Борисов кметската работа в големите гладове може да е добра, но партийната явно куца. Въпреки това и въпреки първоначалните слухове Йорданка Фандъкова най-вероятно ще запази мястото си в ръководството на ГЕРБ. Но няма да е зам.-председател.

В ГЕРБ казват, че Димитър Николов също няма да бъде отстранен, а понижен в член на Изпълнителната комисия.

Новите членове на ръководството на ГЕРБ ще се Даниел Митов, Костадин Ангелов и Деница Сачева, съобщават още от партията на Борисов. Мнозина споменават и името на Тома Биков.

Националното събрание на ГЕРБ се провежда по график, тъй като според устава това трябва да става на 4 години. Последното национално събрание на ПП ГЕРБ се проведе на 26.11.2017 година. През 2019 г. обаче Борисов свика и едно извънредно заседание, за да бъде махнат от поста му на зам.-председател тогавашният втори в партията Цветан Цветанов. Сбирката на актива тогава продължи само час.Копирано от standartnews.com

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *