Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Зак Джордж бил тийнейджър с наднормено тегло. В ежедневното му меню влизали вредна храна, сладкиши и газирани напитки.

След многократни подигравки, Зак заменил PlayStation-а с CrossFit.

Няма да повярвате! Сега Зак Джордж е коронован шампион на CrossFit Open 2020.

Zack George has turned around an unhealthy lifestyle to become the UK's fittest man

30-годишният мъж казва: „Водех наистина нездравословен начин на живот. На практика вдишвах шоколад и ядох McDonald’s и KFC – семейна кофа – пет пъти седмично.

„Колкото повече вредна храна ядях, толкова повече я жадувах. Това беше порочен кръг.

„Когато мама купуваше сладкиши за мен и по-голямата ми сестра, аз изяждах всички мои в рамките на две минути – и след това ядях тези на сестра ми. Знаех, че тя ще ми се сърди, но просто не можех да спра”, споделя Зак.

Zack says he used to eat a KFC bucket five days a week

Кросфит е система за трениране, която предизвиква не само тялото, но и духа, развивайки основните физически качества: сила, издръжливост, мобилност, бързина, баланс, експлозивност, точност. Тренировките са кратки, но интензивни и съчетават разнообразни елементи от три вида спорт – вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика.

Зак спечелил миналогодишната титла, след като вдигнал 163 кг – еквивалентно на теглото на двама средностатистически мъже – изминавайки повече от 14 метра на ръцете си и изминавайки почти 2 километра за малко повече от пет минути.

Английският Хълк е изминал дълъг път от ранните си години. Родителите му казват, че когато ходели в в McDonald’s с 10-годишния Зак, той би поръчал огромен сандвич, млечен шейк и 20 пилешки хапки. След това продължавал да яде лакомства у дома.

Зак, който сега живее в Бирстал, Уест Йорк, с 27-годишната си приятелката Саманта казва: „Татко винаги казваше на майка ми:„ Трябва да спреш да го храниш с това! “,

Въпреки всичко, мама продължавапе да ми купува такъв тип храна, защото само така бях щастлив.

„Баща ми искаше да се храня здравословно и да тренирам. Той беше много откровен и ми казваше в лицето, че трябва да отслабна.”

Super-fit Zack has been crowned the UK's CrossFit champion

„Мама не се интересуваше от теглото ми. Тя ме обичаше и смяташе, че съм перфектен.”

Зак вярва, че желанието на майка му за повече деца, съчетано с поредица от спонтанни аборти, може да е в основата на детските му проблеми с теглото.

Той казва: „Мама винаги е искала поне осем деца. „След раждането на сестра ми, майка ми направила шест или седем аборта – около един на година – преди най-накрая да се появя аз.

„Била толкова щастлива, че ме има, мразеше да казва„ не . Майка ми ме задушаваше с любов. Ако исках сладкиши или шоколад, тя щеше да ми ги даде”, категорично е момчето.

Всеки петък вечер Зак и майка му се наслаждавали на „вечер на снаксовете“ – нещо, което той очаквал цяла седмица. Това било събитие, което се случвало само благодарение на седмичната игра на баща му на карти далеч от дома.

Той казва: „Когато татко излезеше от къщата, с мама полудявахме. Взмахме поднос и го зареждахме с шоколадови блокчета, чипс и тонове сладкиши, след което го изяждахме. Звучи ужасно сега, но преди обичах петък вечер с мама – това са наистина щастливи спомени. Определено съм наследил любовта си към сладкото от нея.”

Zack, with girlfriend Samantha, says he used to be self-conscious around girls
Zack was so encouraged by losing weight he took up various sports

Зак често получавал подигравателни коментари от съучениците си. Той си признава, че въпреки усилията на баща му да го накара да се раздвижи, Зак винаги отказвал, защото бил прекалено мързелив.

Но след като бил принуден да играе ръгби в училище, нещо започнало да щрака.

Зак казва: „Бях се борил с академичната страна на училището, но започнах наистина да се радвам на ръгбито, можех просто да премажа другия отбор! „Прякорът ми беше„ Пералнята.“

Zach now owns a gym and his life revoves around fitness

Наднорменото му тегло допринесло за астма и тежка сенна хрема. Също до тежки травми на глезена и коляното.

Зак казва: „Всичко, което трябваше да направя, беше да ям по-малко и да се разхождам със семейството си. Всизки започнахме да се храним и по-здравословно. Направихме го заедно и тази подкрепа наистина помогна. След първия месец отслабнах и това беше голямо повишаване на вярата ми.“

Сега Зак прави изтощителни четиричасови сеанси във фитнеса шест дни в седмицата и живее на диета от пиле, ориз и картофи, за да поддържа тялото и теглото си.

Зак, който вече е собственик на фитнес зала за CrossFit, казва: „Никога не съм си представял, че ще бъда най-добрият мъж във Великобритания в този спорт, но ето ме. Няма значение колко сте тежки, немотивирани или на каква възраст сте. Никога не е късно да се промениш. И ако аз мога да го направя, всеки може. ”

Zack settled on CrossFit as the perfect way to keep fit

Превод и редакция: TRENDY NEWS

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *