Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз (ЕС), планирана за 25-26 март, ще се проведе онлайн поради третата вълна на коронавируса, която обхвана Европа. Това съобщи в „Туитър“ в неделя Баренд Лейтс, говорител на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Очаква се основната тема на предстоящата среща на вър.ха да бъде преглед от страна на членовете на ЕС на отношенията с Русия, съобщи TACC, предаде агенция Фокус.

“Председателят на Европейския съвет реши да проведе срещата на върха на 25-26 март под формата на видеоконференция във връзка с нарастването на разпространението на COVID-19 в страните от общността. Г-н Мишел ще продължи консултациите с лидерите в подготовка за срещата на върха “, каза той.

Мишел многократно подчертава, че лидерите на ЕС предпочитат да провеждат най-сложните дискусии в личен формат, което опростява хода на преговорите по проблеми там, където няма единство между страните от ЕС. Дискусиите за отношенията с Русия също са много трудни.

В петък Европейската комисия призна, че третата вълна от новата пандемия на коронавирус е започнала в Европа.

В Белгия, според санитарните разпоредби, съгласно които работят всички институции в Брюксел, през последните седем дни честотата на COVID-19 се е увеличила с 38%. От октомври там са в сила строги карантини правила, режим на носене на маски, забрани за пътувания в чужбина и вечерен час. Предполагаше се, че през април ще започне поетапно облекчаване на карантината, но третата вълна на пандемията, както отбелязват мнозина, най-вероятно няма да позволи това.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *