Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Смятам, че предложенията за промяна в данъчната системат трябва да бъдат централна тема в дебатите в предизборната кампания, защото сега има несправедливост по отношение на данъците. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на онлайн пресконференция, предават от Novini.bg.

,,В същината стои необходимостта от по-справедливо преразпределение на средствата и постигането на едни по-ниски нива на неравенствата и стимулиране на потреблението чрез по-справедливи данъци”, допълни той.

По думите според последните данни общите данъчни приходи възлизат на около 9 млрд. лева, от които 5 млрд. са от осигурителни лица, 3 млрд. от ДДС и 500 млн. от корпоративен данък.

Акцентът не е непременно да увеличаваме данъчната ставка, а да ребалансираме данъчната система, посочи Пламен Димитров и предложи ДДС-то да бъде намалено от 20 на 15%, за да бъде намален и делът на косвените данъци.

,,За последните 12 години – от 2008 до 2020 г. – имаме над два пъти увеличение на средната работна заплата за страната, като същевременно цената на живот също продължава да расте, макар и с бавни темпове”, отбеляза още президентът на КНСБ.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *