Необходими продукти:
65 г акациев мед
110 г кафява захар
30 мл вода
100 г овесени ядки
100 г филирани бадеми
25 г ленено семе
25 г семена от чиа
25 г маково семе
35 г белени слънчогледови семки
40 г какаови зърна
50 г сушени кайсии
60 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
В тенджерка сипете меда, кафявата захар и водата. Разбъркайте и оставете сместа да кипне. Дръпнете от огъня.
В купа смесете овесените ядки, семената от чиа, от мак, от лен. Доавете филираните бадеми, слънчогледовите семки, счуканите какаови зърна и нарязаните на ситно сушени кайсии. Разбъркайте и добавете сиропа с мед. Разбъркайте добре сместа, до хомогенност.
Разделете сместа на три равни части. Всяка част поставете върху лист прозрачно фолио и я оформете на тънко руло. Завийте рулата здраво и ги поставете във фризер за 2-3 минути.
Извадете рулата, развийте фолиото и нарежете всяко на три равни парчета. Подредете барчетата в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 165 градуса 10 минути.
През това време начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Изрежете триъгълно парче хартия за печене и го завийте във формата на конус. Сипете разтопен шоколад в него и отрежете края му тънко. Поръсете барчетата с тънки ленти разтопен шоколад.
Източник: 24kitchen.bg