Популярният 38-годишен готвач от Турция, Нусрет Гьокче, стана известен по целия свят не само с кулинарните си таланти, но и със смешния си начин на сервиране и осоляване на месо. Има клонове на неговата пържола по целия свят и звездите от първа величина с удоволствие вечерят там. Онзи ден главният готвач отвори нов ресторант в Лондон и новината за това беше придружена от архивна снимка, на която той беше запечатан, преди популярността да падне върху него.
Нусрет признава, че не винаги е бил толкова успешен и е трудно да се повярва. Мъжът дори трябвало да напусне основното училище, защото родителите му нямали достатъчно пари за образование. От ранна възраст Нусрет е свикнал да работи неуморно, той се захванал с всяка работа, дори и най -трудната, и изчезвал на нея с дни. Според Нусрет сега малко се е променило в трудовия му живот. Той все още става рано за работа и напуска ресторанта дълбоко след полунощ.
Любовта му към готвенето се развива от тийнейджърските му години – на 14 -годишна възраст Нусрет получава работа като помощник готвач в ресторант, за да взима поръчки от месар. На 27 -годишна възраст той спестява достатъчно пари, за да отвори свое малко кътче с осем маси в Истанбул – в нея работят само 12 души, пише Lad Bible .
„Винаги съм мечтал да започна собствен бизнес. Имах малко пари и пътувах до Аржентина, за да проуча производството на месо. След това исках да придобия знания в САЩ и ми отказаха виза пет или шест пъти. Но никога не се предавах, това ме спаси“, казва известният готвач.
А ето как е изглеждал преди:
Превод: Trendy News