Бърза рецепта за супервкусна и лесна шоколадова бисквитена торта, с която ще повдигнете настроението…е добре де, малко и килограмите!
ПРОДУКТИ
340 г масло
200 г мед или кленов сироп
100 г натурален шоколад с над 60 % какао
300 г чаени бисквити натрошени на едри парчета
400 мл прясно мляко
Специален пудинг Dr.Oetker с шоколад за бисквитена торта
200 г малини
ПОРЦИИ
12 парчета
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
25 минути
за охлаждане: минимум 5-6 часа или повече
ПРИГОТВЯНЕ
1. Натрошете на едри парчета бисквитите и ги поставете в купа. Оставете настрана.
2. Подгответе форма с откопчаващо се дъно с пекарска хартия – постелете дъното и страните на формата, за да не залепва крема.
3. В малка касерола разтопете маслото заедно с меда или сиропът, като гледате да не завира. Добавете шоколада на парчета и разтопете и него.
Добавете 400 мл прясно мляко и изсипете шоколадовия пудинг вътре. Варете на ниска степен на котлона около 5 от общо 9 и с помощта на тел за разбиване бъркайте постоянно. Ще са ви нужни около 5-10 минути докато се сгъсти.
4. Сложете малка част от крема по дъното на формата, поръсете 1 пласт с натрошените бисквити, сложете втори ред крем и пак бисквити, докато свърши крема и бисквитите. Най-отгоре натрошете с блендер на трохи бисквити и поръсете обилно, притеснете с помощта на лъжица.
5. Приберете тортата в хладилник за поне 5-6 часа или да отлежи за 1 нощ в хладилник.
6. Отстранете пекарската хартия от борда и поръсете с останалите бисквити отстрани.
Отгоре гарнирайте с пресни малини настърган шоколад или декорация по ваш избор.
Източник: http://cooks-and-bakes.com