Trendy News
Няма открити резултати
Виж всички резултати
ПАЗАРИТЕ ДНЕС
Weather Forecast widget for website
януари 31, 2023
  • ИКОНОМИКА
  • ЛЮБОПИТНО
  • INSTA NEWS
  • ОБЩА COOLТУРА
  • СПОРТ
  • ИНТЕРВЮТА
  • РУСИЯ – УКРАЙНА
БЮЛЕТИН
Trendy News
  • ИКОНОМИКА
  • ЛЮБОПИТНО
  • INSTA NEWS
  • ОБЩА COOLТУРА
  • СПОРТ
  • ИНТЕРВЮТА
  • РУСИЯ – УКРАЙНА
Няма открити резултати
Виж всички резултати
Trendy News
Няма открити резултати
Виж всички резултати
Начало TRENDY ЗА НЕЯ

Седем вкусни есенни рецепти

от TNews
2020/11/15
в TRENDY ЗА НЕЯ, Рецептурник
Време за прочит: 1 мин.
0
Снимка: iStock

Снимка: iStock

152
СПОДЕЛЯНИЯ
1.9k
ПРЕГЛЕЖДАНИЯ

Да облечете сладки пуловери, да се завиете с куп уютни одеяла и да се отдадете на любимите си есенни вкусотии са едни от най-приятните занимания през есенния сезон.

Един от най-добрите кулинарни специалисти Джада Ди Лорентис споделя седем вкусни рецепти, приготвени с любимите ни есенни продукти.

Ето няколко апетитни нейни идеи, от които можем да черпим вдъхновение:

  1. Паста с тиквички и козе сирене – Това е чудесен вегетариански вариант, който можете да опитате, защото е изпълнен със смели и интензивни вкусове. Кремообразното козе сирене добавя много остър вкус, а кармелизираният лук наистина разкрива сладостта на тиквата. А рецептата е толкова лесна! Трябва само да изпечете тиквичките и лука на фурна, след това да изсипете сварената паста в голяма купа заедно с козето сирене и 1 ч.ч. от водата, в която сте сварили пастата, за да се образува кремообразен сос. Добавете към тях изпечените тиквички и лук, нарязани на ситно орехи и свежи листа босилек. Подправете със сол и черен пипер на вкус, гарнирайте с пармезан отгоре и сервирайте!

2. Карамелизиран тарт с ябълки и нар – Семената от нар добавят приятна хрупкавост към сладостта на ябълките в този сладкиш, който е идеалното есенно изкушение. Как се приготвя? Необходимо ви е готово бутер тесто, което да разстелите и надупчите с вилица върху хартия за печене. В купа смесете ябълково и кокосово масло и намажете със сместа бутер тестото, а след това наредете отгоре резенчета ябълка така че да се застъпват. Залейте с още масло, поръсете със захар и канела и печете 30 минути или докато сладкишът придобие златен загар и стане хрупкав по краищата. Извадете от фурната и поръсете с кедрови ядки, а след това намажете леко с мармалад и поръсете със семена нар.

3. Ригатони с тиквичка и пикантна наденица – Първо сварете ригатоните (или друг вид паста, която харесвате) за 8-10 минути, а след това заделете ½ ч.ч. от водата. В тигана загрейте 2 ч.л. зехтин и добавете наденицата, като я надробите с дървена лъжица. Когато е почти готова, добавете нарязаната на ситно тиквичка и сол и пипер на вкус. Добавете водата от пастата и гответе, докато част от течността не се изпари, а тиквичката стане мека. Изсипете пастата в тигана, разбъркайте добре и завършете щедро с настърган пармезан и шепа бейби рукола.

4. Ролца лазаня с тиква и бекон – Сложете средна тенджера на умерен огън и добавете маслото да се разтопи. Разбъркайте вътре брашното и гответе 1 минута, като бъркате непрекъснато. Бавно добавете млякото и бъркайте, докато стане гладка смес. Добавете чесъна и намалете котлона. Оставете да къкри 20 минути, като разбърквате от време на време. След това добавете ½ чаша пармезан, индийско орехче и 2 ч.л. сол. Отделете си около 1 ½ чаша от соса в купа и оставете настрана. Разбъркайте пюрето от тиква в първата порция сос и оставете да се охлади леко. През това време сложете бекона в тиган и гответе, докато стане златистокафяв и хрупкав. В отделна купа разбъркайте моцарелата, рикотата, другата ½ чаша пармезан, резенчета червена чушка, малко портокалова кора и ¾ ч.л. сол. Пригответе листовете за лазанята според указанията върху опаковаката. В продълговата тава сипете малко от соса с тиква, а отгоре започнете да редите ролца, пълни с рикотената смес. Накрая полейте с остатъка от двата соса и печете около 15 минути.

5. Пилешка яхния– Наистина няма нищо по-утешително от топла яхния в хладен есенен ден. Това, което ни харесва в тази рецепта, е, че се приготвя само в един съд, така че ще имаме по-малко за миене след вечеря! Загрейте маслото в тенджера на умерен огън, добавете целината, моркова и лука и ги сотирайте за около 5 минути, докато лукът стане прозрачен. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете домати, пилешки бульон, босилек, доматено пюре, дафинов лист и мащерка, както и пилешките гърди. Оставете да къкри, докато пилето се сготви за около 25 минути, а след това го извадете от тенджерата (както и дафиновия лист) и добавете вътре боба. Оставете на слаб огън за още 10 минути, докато течността се редуцира до консистенцията на яхния. През това изхвърлете кожата и костите от пилешките гърди, накъсайте или нарежете пилето на парчета и го върнете в яхнията заедно с граха и оставете да къкри още малко. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте с хляб.

6. Паста с наденица, ябълки и горгонзола – Ябълките и пастата с козе сирене е комбинацията от сладки и солени вкусове, която никога не сте предполагали, че ви е необходима. Това ястие отнема само пет минути подготовка и 20 минути за готвене. Първо сварете пастата и заделете 1 ч.ч. от водата за после. Междувременно загрейте голям тиган на средно силен огън. Добавете маслото и пикантната италианска наденица (или друга според предпочитанията ви) – надробете я с дървена лъжица и гответе, докато стане златистокафява. Добавете лука и солта и гответе още 3 минути, докато лукът омекне. Добавете ябълките и варете още около 4 минути, за да омекнат. Добавете пастата и половината от натрошената горгонзола, заедно с водата от пастата и разбъркайте добре. Продължете да бъркате и да добавяте постепенно останалата горгонзола, докато се образува лек кремообразен сос с водата от пастата. Сервирайте със свежа рукола.

7. Тиквена карбонара – Кой да предположи, че карбонарата може да стане дори още по-вкусна, ако ѝ се добави тиква?! Тази перфектна есенна вечеря се приготвя за по-малко от 30 минути! Първо сварете пастата с 2 минути по-малко, отколкото е показано на опаковката, и си отделете ½ ч.ч. вода. Междувременно в блендера добавете тиквата, пилешкия бульон, 1 яйце, 1 жълтък, пекорино, индийско орехче и черен пипер. Пюрирайте, докато стане гладка смес. След това в загрят тиган сложете панчетата (или обикновен бекон) за около 5 минути или докато стане златист и хрупкав. Добавете чесън, лук и сол в тигана и гответе, като бъркате често, докато лукът омекне. Добавете сварената паста в тигана, поръсете с пармезана и добавете ¼ чаша от водата, в която сте сварили пастата. Добавете тиквената смес към пастата и варете още 2 до 3 минути, добавяйки още от водата, колкото е необходимо, докато сместа леко се сгъсти и покрие добре пастата. Не забравяйте да разбърквате постоянно! Поднася се с допълнително пармезан, черен пипер и магданоз по желание.

Източник: Edna.bg

Предишна новина

Актрисата Дария Симеонова преболедува COVID-19

Следваща новина

Почина генералният директор на БТА Максим Минчев

Следваща новина
Почина генералният директор на БТА Максим Минчев

Почина генералният директор на БТА Максим Минчев

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

РЕКЛАМА

meat revolution
  • Популярни
  • Коментари
  • Последни
И Дениз Хайрула от „Ергенът“ лъсна в еротично ВИДЕО 18+

И Дениз Хайрула от „Ергенът“ лъсна в еротично ВИДЕО 18+

26 март, 22:00
Ново 20: Антон Хекимян се оказа гей, излиза с турски модел (СНИМКИ)

Ново 20: Антон Хекимян се оказа гей, излиза с турски модел (СНИМКИ)

18 април, 11:00
Националния химн на Испания и защо в него няма думи (ВИДЕО)

Националния химн на Испания и защо в него няма думи (ВИДЕО)

13 септември, 14:00
Уникално вкусен и лесен за приготвяне катмер

Уникално вкусен и лесен за приготвяне катмер

12 януари, 16:10
Учени създават растения, които светят в тъмното (СНИМКИ/ВИДЕО)

Учени създават растения, които светят в тъмното (СНИМКИ/ВИДЕО)

31 януари, 16:00
16 години от стартирането на изграждането на автомагистрала „Люлин“

16 години от стартирането на изграждането на автомагистрала „Люлин“

31 януари, 14:00
САЩ обявиха готовността си да използват конвенционални и ядрени оръжия за защита на Южна Корея

САЩ обявиха готовността си да използват конвенционални и ядрени оръжия за защита на Южна Корея

31 януари, 12:00
Лондон отхвърли удължаване на Brexit през 2021 година

Бpeĸзит – 3 години от напускането на Великобритания на ЕС и колко „плаща“ държавата годишно

31 януари, 10:00
Trendy News

© 2022 Trendy News - Новини от България и света Abstarc.

Полезно

  • Контакти
  • Политика на поверителност
  • Реклама
  • Партньори
  • Бюлетин
  • Sitemap

Последвайте ни

Няма открити резултати
Виж всички резултати
  • ИКОНОМИКА
  • ЛЮБОПИТНО
  • INSTA NEWS
  • ОБЩА COOLТУРА
  • СПОРТ
  • ИНТЕРВЮТА
  • РУСИЯ – УКРАЙНА

© 2022 Trendy News - Новини от България и света Abstarc.