Диетолози ни разкриват тайните за това кои хамбургери са полезни за здравето и какви опасности крие тази бърза закуска, предават от lenta.ru
Техните съвети са публикувани от портала HuffPost. Според диетоложката Ейми Горин, бургерите от котлети със сьомга са най-добри. „Освен че има високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини, сьомгата съдържа здравословни за сърцето омега-3 мастни киселини“, коментира Горин.
Диетологът Челси Амер вярва, че ако си струва да се ядат говежди бургер, най-добре е да разберете дали кравите, от които са направени, са хранени с трева. Този тип месо е с много по-ниско съдържание на наситени мазнини и съдържа омега-3-ненаситени мастни киселини, точно като рибата.
За тези, които приготвят сами бургери, експертите съветват да добавят малко вода, лук и билки към каймата, така че месото да запази сочността си. Освен това се препоръчва да се осоляват котлетите непосредствено преди ядене, а не по време на готвене.
Превод: Trendy News