Докторът по медицинските науки и диетолог Михаил Гинзбург говори за продуктите, които е необходимо да консумираме през пролетта.
Специалистът посъветва да се ядат повече боровинки, къпини, малини, както и чесън и лук, за да се подкрепи умореният след зимата имунитет. „Тялото сега се нуждае от витамини, аскорбинова киселина и противовъзпалителни флавоноиди“, подчерта той.
Гинзбург също препоръчва да се обърне внимание на цитрусовите плодове. „Един или два портокала, мандарини или нещо цитрусово на ден. Това ще ни позволи да не настинем, да поддържаме тонуса си, да бъдем весели и енергични “, каза той.
Според диетолога през пролетта към диетата трябва да се добави и риба, тъй като тялото има нужда от витамин D и Омега-3 киселини.
Превод и редакция: TRENDY NEWS