Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Учени от университета в Цукуба стигнаха до заключенето, че пиенето на чай улун може да ви помогне да отслабнете, докато спите. Съобщават този факт от esoreiter.ru.

Известно е, че целият чай идва от един растителен вид- Camelia sinensis. Например черният чай е резултат от пълното му окисление, а зеленият чай практически не претърпява тази химична реакция, поради което има мек вкус.Чаят улун също е резултат от окисляването на листата, но има характеристиките и на двата сорта.

Учените са установили също, че тази напитка може да ускори разграждането на мазнини с 20 процента. Освен това чаят съдържа кофеин, който влияе върху енергийния метаболизъм, увеличавайте сърдечната честота. Изследователите установили, че ефекта от пиенето на чай продължава по време на сън.

Проучването също така показва, че хората, консумирали улун, не са имали увеличение на енергийните разходи, тоест тялото е било доста ” спокойно” за стимулиращия ефект на чая. Учените оцениха процеса на заспиване и качеството на съня на субектите и утановиха, че тази напитка не влияе на режима на сън.

Превод: Тренди

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *