Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Факт е, че най-приятната част от сексуалното изживяване, е моментът на кулминацията. Оргазмът при мъжете и при жените е различен. Cosmopolitan разкри няколко интересни факта за пика на удоволствие при силния пол, вижте какви са те:

1.Дори да се снабдиш с последен модел супер невероятен дантелен ансамбъл с жартиери, да сервираш най-горещото възможно меню, да пуснеш предразполагаща музика и да запалиш свещи… няма да постигнеш нищо, ако пенисът, простатата или семенните му жлези не са в идеална здравословна форма. Защото мъжкият оргазъм е плод на дружните координирани усилия на тези няколко органа.

2. Явно огромният късмет да изтеглиш шестица… не важи само за тотото. Мащабно проучване на гръцки сексолози стига до извода, че при мъжете, които изпитват по-малко от шест оргазма месечно, се увеличава рискът да развият рак на млечните жлези (да, това по принцип е “женско” заболяване, но и силният пол не е изцяло презастрахован). Логиката: колкото по-често партньорът ти изпуска сексуалното напрежение, толкова по-ниска е концентрацията на тестостерон в кръвта му, а точно с нея е свързана опасността от развитие на тумор.

 1. Слушала си как мъжете се хвалят колко часа поред са правили секс, нали? Същото е, все едно разказват ловно-рибоволни истории. “И като излезе един елен с 30-метрови рога-а…” Изненада: има представител на силния пол, който не преувеличава! Представяме ти световния секс рекордьор – италианският порноактьор Роко Сиферди, който е успял за един ден да преспи с 14 жени, като с всяка е стигнал оргазъм. На интернет сайта на секс рекордите се е появил анонимен самоотвержен смелчак, който се е заканил да подобри постижението на Роко, като увеличи броя на жените на 20. Три пъти “Ура!” за мъжката състезателна природа! P.S. Все пак дали италианският Казанова е успял да докара и 14-те до върха, се пита в задачата?
 2. Не може да “не може”! Независимо какво твърди другарчето ти по легло, истината е, че неговият оргазъм подлежи на отлагане и волеви контрол точно толкова, колкото и твоя. При това въпросната мисия далеч не е непосилно невъзможна! Формула на успеха: мигът на финалния акорд при мъжете винаги се предшества от характерен стадий, в който половият член е напрегнат като изопната струна и в областта на уретрата се появява странно усещане, сбор от гъделичкане и изтръпване, напомнящо… ами, пълен пикочен мехур. Ако в този момент партньорът ти прекрати тласъците, смени позата, или започне да мисли с всички сили за футбол например, сексуалното напрежение ще спадне и сладката предоргазмена агония ще продължи. Естествено, за твое щастие!
 3. Досега се чудехме мъжете имитират ли оргазъм или не. Е, с днешна дата вече е сигурно – що се отнася до секс, понятието неравенство по полов признак вече не съществува. Не и след проучването на организаторите на Лондонския фестивал “Еротика”, в което 23% от 2500-те запитани британци признават, че са симулирали оргазъм. В Канада се вихри още по-сериозен мъжки еротичен театър – по последни социологически данни 43% от 1000-та анкетирани са прибягвали към въпросната тактика, за да си спестят конфузни ситуации. Уви, никога няма да разберем как точно стои положението у нас, защото дори с опрян пистолет в челото, българинът пак няма да си признае подобно “падение”.
 4. Внимание, ерекцията и оргазмът са две коренно различни неща. И има два основни фактора, които адски често спъват логичния преход от първото към второто. Единият – за кой ли път? – е силният стрес. Естествено че когато е под напрежение, последното нещо, което минава през главата на човек, е мисълта за секс. Добре де, грешка… Когато става дума за мъже, мисълта за секс не може да е никъде другаде, освен на челни позиции. Но както е казал Хайтов, “Едно е да искаш нещо, второ е да го можеш, и трето и четвърто – да го направиш.” В този случай, колкото и да му се иска на даден мъж, природата му спретва кофти номер – при силно напрежение главичката на пениса автоматично става супер суха и чувствителна, а това води до болка. Извод: освен ако не е мазохист, неудовлетворяващият краен резултат му е в кърпа вързан.
 5. Колкото и несериозно да прозвучи, втората основна спънка по пътя към мъжкия оргазъм е недостигът на предварителни ласки. Да, чу правилно – и мъжете се оплакват от същото, особено когато прехвърлят 30-те! Какво трябва да направиш, е ясно от самосебе си.
 6. След мъжката кулминационна точка настъпва т. нар. период на рефракция – пълна нечувствителност към еротична стимулация. През него дори най-нежният и внимателен любовник губи интерес към секса, а твоите опити да продължиш любовната игра могат да предизвикат раздразнение и физическа болка. За кой ли път да го повторим?! Става дума не за безчувствено и безотговорно пънско поведение, а за чиста и проста физиология (между другото, има жени, които реагират по същия начин)! Добрата новина: позволи му да поспи и периодът на рефракция ще се съкрати почти двойно.
 7. Любопитна статистика на еротичния фон и пейзаж: почти 50 % от мъжете са неспособни да сдържат стоновете и конвулсиите по време на оргазъм. Около 20 % мълчат, а 10 % започват несъзнателно да се щипят, скубят, да прехапват устни и дори да плачат. Към раздел странни реакции се причисляват и каруцарските ругатни – свидетелство за изживяването на неподправена наслада. (След като боят и дърпането на плитки на съученички в невръстните догимназиални години според мъжете крият недвусмислен еротичен подтекст, това с псувните си е направо закономерно.)
 8. Според американския биолог Алфред Чарлз Кинзи, спряган за баща на съвременната сексология, при около 3 % от мъжете изживяването на оргазъм няма нищо общо с представата за върховна наслада. Дори напротив, при тях то е свързано с ред неприятни усещания като пълна загуба на енергия, пребледняване, треперене на цялото тяло, в редки случаи припадъци… По думите на Кинзи това поведение се среща най-вече у нервните романтични момчета по време на първия им акт, след което те влизат в правия сексуален път. За жалост, някои нещастни изключения от общото правило са принудени да търпят такива оргазми до края на живота си (що за кармичен урок е това?!).
 9. Изследвания на специализиран център за сексуални изследвания към университета в Гьотеборг откриват, че по време на оргазъм проводимостта на окончанията на нервните клетки при мъжете се увеличава многократно (казано по-просто, те стават супер чувствителни към всякакъв вид допир). И ако двойката достигне едновременно пика на насладата, цитираме, “кулминиралата жена по най-положителен начин въздейства на сърдечно-съдовата система на партньора си. Като наблюдаваното подобрение на неговата сърдечна дейност се съхранява в продължение на 3-4 часа след акта.” А сега вземи химикалка, подчертай това дебело, размахай го пред носа на половинката си и… ако ти се удаде случай, иди до Гьотеборг и черпи по едно въпросната групичка учени!
 10. Случаите на пълно отсъствие на оргазъм при мъжете се срещат много рядко и винаги са свързани с някакво сериозно и тежко заболяване от сорта на психично разстройство, травма на главния мозък, продължителна депресия и някои урологични заболявания. За жалост, за нас жените статистиката сочи внушителните 25 %. Преди да се възмутиш на явната несправедливост от страна на природата, виж следващата точка.
 11. Можеш ли да изпитваш множествени оргазми? Браво на теб и… 1:0 за нас, защото за мъжете е ужасно трудно да го постигнат. Е, вярно че американските медици са успели да открият група уникални самци, способни да изпитат до девет оргазма в рамките на една страстна сесия, а отличникът от тях достигнал кулминация цели 16 пъти подред! (Да не забравяме, че става дума за страната на неограничените възможности все пак.) Но в интерес на истината, след щателно издирване на територията на цяла Америка – а когато говорим за секс, зад океана не претупват нещата – били намерени само 21 такива случаи.
 12. Възможен ли е оргазмът без еякулация? А ти защо не си хвърлила око на броя ни с тантрическия секс, а?
 13. Ако отдадем заслуженото на онази група хипер активни американци и обявим официално и тържествено съществуването на мъжки множествен оргазъм, то възниква въпросът на коя брънка от страстната верига настъпва еякулацията? Според сексолозите тя може да съвпадне с което-и-да е достигане на върха. Откъдето логично следва, че ако има множествен оргазъм, то може да има и оргазъм без изпразване… Подозрително много ако-та се събраха май…
 14. Явно на подобно мнение е и едно руско светило в областта на сексологията, което твърди, че спонтанно възникналият множествен оргазъм трябва не да зарадва, а да изплаши изпиталия го мъж. Доводите: той е плод на анормална дейност на парацентралните дялове на главния мозък, която може да бъде предизвикана от сериозна травма на главата, тумори и дори маниакално-депресивна психоза. Хайде да го дадем малко по-оптимистично в следващата точка!
 15. Самите мъже признават, че сексът с партньорка, към която имат чувства, може да увеличи многократно силата на изпитаното удоволствие. Докато преспиването със случайна личност им носи чувство на елементарно физическо облекчение, равно с това от утоляването на глада например.
 16. Достигането на оргазъм отнема от 20 до 300 тласъка.
 17. Много полезен ориентир: всеки мъж е в състояние да удари джакпот в броя оргазми, изпитани за една нощ, само няколко пъти през живота си. И по правило тези страстни пикове се случват в периода от 25-ата до 29-ата му година. Ето в какъв възрастов спектър е добре да се огледаш!
 18. Похотлив нагледен пример за поговорката “лаком г… глава затрива”: с всеки оргазъм времето за “презареждане” до следващия се удължава. И ако мъжът упорства за още и още, настъпва момент, когато не може да достигне нито оргазъм, нито еякулация, макар че има ерекция.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *