Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Калашников Груп (част от държавната корпорация Ростек) е преминала през пълна модернизация на 5.45 мм AK-12. Това е отчетено от ТАСС по време на международната оръжейна изложба IDEX-2021 в пресслужбата на Калашников, съобщи ТАСС.

“По-специално, машината получи по-ергономична задна част, нова огнеопорна дръжка със спусната скоба, променени приспособления за наблюдение”, – информират от “Калашников”.

“Въпреки това, дизайнерите на Калашников заедно с клиентите непрекъснато търсят възможности за по-нататъшно усъвършенстване на AK-12,” съобщиха от Калашников.

AK-12 в момента е в производство. “В момента десетки хиляди АК-12 единици са доставени на клиентите”, информират от Калашников.

Насърчаване на световния пазар

Калашников съобщи, че най-новата пушка AK-15 с патрон 7.62×39 mm е започнала да напредва на световния пазар на оръжия.

“АК-15 с калибър 7.62×39 мм е наследник на АК-103. Страните в Близкия изток, които традиционно използват автомати в този калибър и преди това закупени АК-103, се считат за потенциални купувачи на AK-15”, информираха от пресслужбата.

Както отбелязаха от Калашников, все още не са извършени доставки на AK-15 на чуждестранни клиенти.

Очаква се да няма планове за доставка на АК-15 на въоръжените сили на Руската федерация. “Този модел се използва ограничено”, съобщават от Калашников.

Договор с Индия

Калашников очаква да подпише договор между руско-индийската компания IRRPL и индийското министерство на отбраната за лицензираното производство на автомати AK-203.

“В случай, че договорът ще бъде подписан тази година, през първата година от началото на производството се планира да се произведат около 40 000 АК-203, включително 20 хиляди – от комплекти, доставени от Русия, и 20 хиляди – от съвместно произведени компоненти,” – заявиха от компанията.

Калашников също е готов да произвежда всяка част от оръжията си в Индия. “Ние сме готови да преместим производството на всякакви продукти от продуктовата линия, които ще заинтересоват индийските партньори”, отбелязат те.

Международната изложба IDEX е най-голямото изложение на оръжията в Близкия изток и се провежда на всеки две години в Абу Даби. Тази година тя се провежда между 21 и 25 февруари.

Превод: TrendyNews.bg

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *