Индийският диетолог Шивани Сикри посочи храни, които ободряват и помагат в борбата с умората и стреса. Bangalore Mirror цитира нейните препоръки.
На първо място, лекарят съветва да се компенсира дефицита на витамин С, който придава на тялото жизненост и укрепва имунната система. За целта тя препоръчва да включите в диетата киви, цитрусови плодове, спанак и черен пипер. По нейно мнение протеините, например в яйцата и лещата, също могат да дадат сила. Мудността, казва Сикри, може да се дължи на дефицит на желязо, който изобилства в грах, тофу, киноа, сушени плодове и тъмен шоколад, или липса на селен, който може да бъде наваксан с яйца, бобови растения и ядки.
В допълнение към общите препоръки, диетологът посочва конкретни храни. Сикри препоръчва редовно да се пие мляко с шафран: подправката има антидепресивен ефект и облекчава умората. По нейно мнение е по-добре да започнете деня с ободряваща напитка от лимон и джинджифил и да закусите два плода киви.
Сикри също препоръчва използването на мед и банани за повишаване на устойчивостта на стрес. Според прекалената работа, според лекаря, можете да ядете бразилски орехи или няколко квадратчета черен шоколад, който съдържа поне 70 процента какао. Лекарят обаче предупреждава диабетиците, че с бонбоните трябва да се внимава.
Превод и редакция: TRENDY NEWS