Диетоложката Александра Лапина разказа за полезните свойства на лимона. Специалистът обясни и на кого е противопоказано използването на този продукт, пише РИА Новости .
Според лекаря лимонът подобрява храносмилането, събужда апетита, а също така намалява количеството на холестерола в кръвта. Освен това този продукт облекчава спазмите и предотвратява образуването на ракови тумори. „Лимонът се използва в повечето случаи за борба с настинки и кашлица. Освен това е антивирусен и антибактериален продукт “, подчерта специалистът.
Лапина обаче предупреди, че лимонът не трябва да се яде от всички хора. Тя призовата хората, които са алергични към цитрусови плодове, да се откажат от този продукт. Освен това не трябва да използвате лимон при бъбречни заболявания и проблеми със стомашно-чревния тракт.
Превод и редакция: TRENDY NEWS