Най-полезното ястие е супа от леща, това сподели диетологът Олга Декер в телевизионно интервю, съобщи РИА Новости.
Според експерта тази супа е богата на протеини. „Въпреки че са растителни, има само 12 аминокиселини, но можем да добавим и животински източници на протеин“, обясни тя. Супата също е с високо съдържание на фибри и като цяло е полезна за здравето и имунитета, добави Декер.
В същото време втората най-полезна е зеленчуковата супа с месен бульон, каза диетологът. В него могат да се използват както пресни, така и замразени зеленчуци, каза тя.
„Бих добавила зелен фасул, тиквички, можете да сварите целина, също и корен от целина. Тоест минимум проста група въглехидрати. Може да добавите и месо като източник на протеини и мазнини“, препоръча специалистът.
Превод и редакция: TrendyNews