Продукти:
- 1 пакет овесени ядки
- 6 средно големи сварени картофа
- 3 жълтъка
- 1 глава кромид
- 1 ч. ч. брашно
- магданоз
- 1 ч. л. подправка за скара
- 1 ч. ч. смлени орехи
- олио за пържене
Подготовка: 10 мин.,
Готвене: 30 мин.
Начин на приготвяне:
1. Овесените ядки се заливат със студена вода и се оставят да накиснат 1 нощ.
2. Излишната вода се отцежда и към ядките се прибавят обелените и настъргани на ситно картофи, ситно нарязаните кромид и магданоз, брашното, орехите и подправките.
3. От получената смес се взема с лъжица и се пуска в силно загрято олио.
4. Кюфтетата се пържат до златисто. Отцеждат се върху кухненска хартия и се поднасят със зелена салата.
Източник: rozali.com