Министърът на туризма Марияна Николова смята, че възможността гостите на хотела да се изхранват в ресторантите, е една глътка въздух за бранша, предаде БГНЕС.
„Министерството беше направило такова конкретно предложение преди десетина дни до министъра на здравеопазването. Включително да има вечерен час до 22 часа, това беше съгласувано и с бранша – краен вечерен на изхранването, както и 50% от капацитета на местата в заведенията да бъдат заети, за да може да бъде спазена необходимата дистанция, включително сме предложили и да има сменен режим на хранене за закуска, обяд и вечеря. Това е една глътка въздух за бранша”, обясни министърът на туризма.
Тя подчерта, че контролът ще е много рестриктивен. „И аз лично ще посещавам местата за настаняване и изхранване, за да може да се гарантира безопасността на туристите и да не се допускат никакви групови събирания и рискови места”, каза Николова.