Умората и диетите изтощават организма. И нещо още по-страшно – намаляват способността на мозъка да помни.
Пред „Мирър“ изследователи от Университета на Нортъмбрия заявиха, че можем да си спомняме повече, ако пием чай от мента, вместо вода.
Орехи
Шепа орехи всеки ден подобряват паметта. Те също са богати на антиоксиданти, но имат и витамини и минерали. Отдавна са известни като „храна за мозъка“.
Авокадо
Вкусният плод е богат на витамин С и Е, които също помагат на паметта. Имат отношение и към концентрацията. Все пак не трябва да се прекалява с него, защото е с високо съдържание на калории.
Червено вино
Твърде много червено вино може да ви накара да не си спомняте предната вечер. Но в правилно количесто, ефектът е огромен. Виното е източник на ресвератрол, който стимулира растежа на невроните и подобрява производителността в хипокампуса.