Греяно вино
Греяното вино е най-любимата есенна напитка. За да го пием възможно най-често, без страх от вреда за здравето, предлагаме да го направите безалкохолен – за да направите това, просто заменете виното с черешов сок. Черешите са богат източник на витамин С и плодови киселини, които стимулират производството на имуноглобулин и ефективно укрепват имунната система. Ябълките, лимоните, джинджифилът и карамфилът имат благоприятен ефект върху здравето на всички системи на тялото и значително повишават имунитета.
- 1 л. черешов сок (можете да вземете гроздов сок, но вкусът ще бъде по -малко интензивен)
- 2 пръчици канела
- 1/4 ч.ч смляна канела
- 1/2 ч.ч смлян джинджифил
- щипка индийско орехче
- 2 ябълки
- 1 голям портокал
- Карамфил
- 30 г тръстикова захар
- 50 мл. вода
Нарежете ябълките и портокалите на кръгчета, поставете в тенджера, добавете подправките, захар и вода. Разтваря се захарта във вода на слаб огън, като се разбърква непрекъснато. Добавете сока постепенно, като бъркате непрекъснато, така че захарта да не се карамелизира и да залепне за дъното. Варете напитката за 15-20 минути, сервирайте гореща с портокалов клин и пръчка канела.
Чай от хибискус
Яркочервеният чай от хибискус стана особено популярен през последните години, но малко хора знаят масата полезни свойства. Тайната на чая от хибискус се крие в състава му: той съдържа много минерали, витамини и хранителни вещества, включително бета-каротин, витамини от група В (В2, В5, В6, В9, В12), А, С, РР, калий, калций, магнезий , фосфор и натрий. Хибискусът е особено ефективен за борба с вирусни инфекции и нормализиране на кръвното налягане.
За да направите чай от хибискус, ще ви трябва:
- 3 ч.ч сух хибискус
- джинджифил / канела / лимон на вкус
- 600 мл. вряща вода.
Изсипете вряла вода върху сухите цветя, добавете джинджифил / канела или лимон (такива добавки не само ще направят вкуса по-интензивен, но и ще засилят защитата на имунната система) и оставете за 3-5 минути. За по-наситен вкус, чайът може да се запари. Това ще отнеме 15-20 минути.
Чай от морски зърнастец
Облепихата, или морски зърнастец, е уникално зрънце, което съчетава толкова много полезни вещества, които няма да намерите в почти никой друг продукт. Съдържа витамини и минерали, необходими за поддържане на здравето на всички системи на тялото, а поради високото си съдържание на витамин С и плодови киселини, стимулира производството на имуноглобулин, предпазвайки организма от вируси и болестотворни бактерии.
За да направите чай от морски зърнастец, ще ви трябва:
- 150 г зърнастец плодове
- 2 супени лъжици. л. мед (каквото ти харесва най -много)
- 2 супени лъжици. л. чай от черни листа
- 600 мл. вряща вода.
Смелете морския зърнастец в блендер или го натрошете на ръка, запарете чая и го оставете да се вари 4-6 минути. След това смесете чая с натрошен зърнастец и мед и го оставете да ври още няколко минути. Можете да добавите канела, карамфил или други подправки по ваш вкус.
Превод и редакция: TRENDY NEWS